Start StendenhmsNHL stenden

Forgot your password? Click here

your guideline for study registration

Klik hier voor
Hotel Management
Open Dagen

Requirements

Voor de opleiding Hotel Management  heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo en vwo
C&M met economie of m&o
E&M + 2e moderne vreemde taal*
N&T + 2e moderne vreemde taal*
N&G + 2e moderne vreemde taal*

* Engels wordt beschouwd als je 1e moderne vreemde taal. Talen die dan als een 2e moderne taal worden beschouwd zijn:
- Duits
- Frans
- Spaans
- Chinees
- Turks
- Arabisch
- Russisch
- Italiaans

Taaltoets mvt
Heb je geen tweede moderne vreemde taal in je profiel maar kun je aantonen dat je deze op havo-eindexamenniveau (B1 niveau) beheerst? Meld je dan aan voor een taaltoets.

Je kunt je voorbereiden met de havo-eindexamenbundels van de desbetreffende taal. Deze vind je in de bibliotheek. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website www.toelatingstoetsen.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor een toelatingstoets.

Je kunt ook een certificaat op B1 niveau behalen bij een erkende instelling. Op de website van het Europees referentiekader talen vind je meer informatie over het niveau.

Toets Algemene Economie 1
Heb je geen economie in je profiel, maar kun je aantonen dat je dit vak op havo-eindexamenniveau beheerst? Meld je dan aan voor de toets Algemene Economie 1.

Je kunt je voorbereiden met de havo-examenbundel Algemene Economie 1. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website www.toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoets 21+
Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.

Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

MBO

Overige MBO opleidingen, evt. aanvullende eisen
Heb je een diploma mbo niveau 4 en kom je uit het mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet je aan aanvullende eisen voldoen. Kom je uit een ander mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.

Wil je zeker weten of jij een aanvullende toets moet doen, of wil je meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden: kijk dan op www.toelatingstoetsen.nl.

VWO instroom profiel E&M
Stenden Hotel Management School biedt ook een 3-jarig Bachelor programma aan, voor VWO scholieren met profiel E&M. Dit programma wordt beperkt aangeboden.
De reguliere selectieprocedure is van toepassing. Wanneer deze succesvol wordt afgerond, zal een aanvullende motivatie-interview worden afgenomen.

Het programma bestaat uit 180 EC's en studenten krijgen, net als studenten die het 4-jarige programma volgen, een Bachelor of Business Administration in International Hospitality Management.
Studenten die aan de toelatingseisen voldoen zullen na de selectie per post/e-mail verder worden geïnformeerd over de inhoud van het programma en de procedure.

Voor vragen over dit vwo instroom programma kunt u contact opnemen met de heer S. Yucedag, sabahattin.yucedag@stenden.com

 

  • © Copyright NHL Stenden